fbpx

Zorgeloos thuis of op de zaak opladen

Zorgeloos thuis of op de zaak opladen

De elektrische auto wordt steeds populairder. Dat betekent dat ook steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Wilt u iedere dag zorgeloos op pad met een volle accu? Dan is een laadpaal (laadstation) bij u thuis, of bij uw kantoor de ideale oplossing.

AbanCharging is dé EV-specialist, een Install-tech bedrijf dat gespecialiseerd is in laadoplossingen voor elektrische voertuigen en klimaatoplossingen, zowel voor particulieren als bedrijven. De elektrische auto wordt steeds populairder. Dat betekent dat ook steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Wilt u iedere dag zorgeloos op pad met een volle accu? Dan is een laadpaal (laadstation) bij u thuis, of bij uw kantoor de ideale oplossing.

4-Eve-Single-Pro-line-1-removebg

Boek direct uw GRATIS schouwafspraak

Met een klik op de knop kunt u gemakkelijk een gratis schouw inplannen. Wij komen graag bij u langs om te kijken naar de locatie waar het laadstation geplaatst moet worden, of er een kruipruimte is en hoe de bestrating eruit ziet voor de bepaling van de installatie. Tijdens de gratis schouw zullen wij al uw vragen beantwoorden.

AbanCharging is dé one-stop-shop voor laadpalen!

Bij AbanCharging zijn we fan van elektrisch rijden, omdat dit een groenere toekomst voor ons allemaal biedt. Daarnaast vinden we dat het opladen van uw auto niet alleen noodzaak is, maar zien we het laadstation als onderdeel van een duurzaam huis of pand. De laadpaal houdt rekening met het stroomverbruik en werkt samen met eventuele andere groene stroomoplossingen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Onze laadoplossingen bieden comfort en gemak én fun. De toekomst is volgens ons niet alleen groen, maar ook slim!

Trots op ons geleverde vakwerk, méér dan 9000 projecten!

Met onze jarenlange ervaring in de groene energiesector vanuit ons moederbedrijf Abansolar waarmee wij reeds meer dan 9.000 succesvolle zonnepanelen installaties in Nederland hebben geïnstalleerd, zijn wij erg trots om onze expertise ook in te kunnen zetten in de laadpalen.

Of u nu uw woning of bedrijfspand wilt verduurzamen met laadpalen en zonnepanelen het kan allemaal.

AbanCharging is dé EV-specialist met jarenlange ervaring en gecertificeerde installateurs durven wij te stellen dat wij bij de top van markt horen. Gemiddeld beoordelen klanten ons met een 9,3! Benieuwd welke laadpaal bij u past?

Laadpaal

Zo werkt het bij AbanCharging

1

Weten welke laadpaal bij u past en wat de kosten zijn van de volledige installatie?

2

Vul de keuzehulp in en ontvang een deskundig advies over de juiste laadpaal voor uw auto.

3

We tonen u passende laadstations. Geef aan welke uw voorkeur heeft en wat uw wensen zijn met betrekking tot de installatie van de laadoplossing.

4

We gaan direct aan de slag met het opstellen van uw offerte op maat. Deze ontvangt u binnen 2 werkdagen.

Welke laadpaal heb ik nodig?

Niet iedere laadpaal is geschikt voor iedere auto. De ene laadpaal heeft bijvoorbeeld een laadvermogen tot 22 kW, terwijl de andere laadpaal een laadvermogen tot slechts tot 3,7 kW heeft. Door het grote aanbod laadpalen wordt het kiezen van de juiste laadpaal best lastig. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen. Wij hebben namelijk een laadpaal keuzehulp ontwikkeld die u aan de hand van een aantal simpele vragen de meest geschikte laadpaal voor thuis adviseert. Hierdoor krijgt u het beste laadpaal advies op maat zonder dat u zich enorm in het onderwerp hoeft te verdiepen. Nadat u de keuzehulp heeft ingevuld zal een van onze experts contact met u opnemen, waarna u een offerte op maat zult ontvangen aan de hand van een aantal aanvullende vragen.

Let op: Bent u op zoek naar een zakelijke laadoplossing bestaande uit meer dan twee laadpalen? Neem dan contact op met onze specialisten voor laadpalen voor bedrijven.

Alfen laadpaal

Wat zijn de opties?

1-fase of 3-fase

Een laadpaal kan worden aangesloten via 1-fase of 3-fase. Een 3-fasenaansluiting zorgt voor een hoger laadvermogen. Zelfs wanneer u thuis een 1-fasenaansluiting heeft, kunt u een 3-fasenaansluiting laten plaatsen.

Montage tegen muur/paal

Een laadstation kan tegen de muur worden gemonteerd, of op een paal. Het is belangrijk om rekening te houden met de afstand tot de parkeerplek, zodat u geen zeer lange laadkabel nodig heeft.

Laadpas

Als u al elektrisch rijdt, heeft u waarschijnlijk een “laadpas” om bij openbare laadpalen op te laden. Afhankelijk van het merk van de laadpaal gebruikt u ook thuis een pasje om uw laadpaal te activeren. U start dan een laadsessie door het pasje simpelweg voor de lezer van het laadstation te houden.Vaste of losse kabel

Sommige laadpalen hebben een vaste kabel, terwijl bij andere laadpalen een losse kabel nodig is. Houd er rekening mee dat de kabel bij een vaste verbinding dus niet losgemaakt kan worden van het laadstation. U heeft dan een aparte kabel nodig om op andere plekken uw accu op te laden.

Enkele of dubbele lader

In sommige huishoudens zijn 2 elektrische auto’s aanwezig. Of u wilt simpelweg een laadpunt beschikbaar stellen voor uw bezoekers of voor klanten. In dat geval is een lader met 2 laadpunten aan te raden.

Off- en online laadpalen

De laadpalen die offline werken, zijn alleen verbonden met de auto. Zodra de stekker wordt aangesloten begint de laadpaal te laden en deze stopt zodra de stekker wordt losgekoppeld. De online paal geeft u de mogelijkheid om deze op afstand te bedienen, automatisch stroomkosten te verrekenen en de laadgeschiedenis in te zien.

Wilt u snel weten welke laadpaal bij u past?

Slimme functies

001-dynamic

Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing houdt rekening met de elektrische apparaten in huis en verdeelt de beschikbare stroomcapaciteit zodat de hoofdzekering niet wordt overbelast. Zo laadt uw auto optimaal op zonder risico, en u hoeft de netstroomaansluiting in huis niet te laten verzwaren. 

003-face-recognition

Gezichtsherkenning

Deze geavanceerde techniek kennen we van onze smartphones, maar is nu ook toegepast op diverse laadstations. Laadpalen met gezichtsherkenning kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat. Zo kunt u handsfree uw laadpaal ontgrendelen! 

005-hand-gesture

Gebarenherkenning

Met gebarenherkenning bedient u uw laadpaal via simpele handgebaren. Met bepaalde bewegingen activeert u laadsessies, of stopt u juist een laadsessie. U heeft dus geen pasje, tag of sleutel nodig.

002-bar-chart

Peak shaving

Met Peak shaving regelt u de maximale stroomcapaciteit van de laadpaal. Met deze dienst voorkomt u overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.

004-round-play-button

Autostart

Met autostart hoeft u enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten. Bij een laadstation met autostart heeft u dus ook geen pasje, tag of sleutel nodig. De laadpaalmerken hebben verschillende namen voor deze functie, zoals AutoStart of Plug&Charge.