Alfen laadpaal

Groene energie

Alfen is één van de marktleiders op het gebied van elektrische netwerken. Ze ontwikkelen en bouwen sinds de oprichting in 1937 al transformatorstations en energieopslagsystemen. Daardoor staat het ontwikkelen van de beste laadpaal voor elektrische voertuigen hen ook op het lijf geschreven. Toen de ontwikkeling van groene energie vorm aan begon te nemen, zijn ze direct in de boot gestapt en hebben sindsdien meegedacht over de mogelijkheden die er liggen. Het gebruik van groene energie, elektrische voertuigen en allerlei andere duurzame snufjes uit de 21e eeuw staat nog in de kinderschoenen en zal zich waarschijnlijk nog veel verder ontwikkelen. 

Betrouwbaar, duurzaam en innovatief

Een laadpaal van Alfen voldoet aan alle kenmerken die de producten van dit bedrijf geliefd maken. Alfen is al jaren bekend als een bedrijf dat betrouwbare en duurzame oplossingen levert. Met hun jarenlange ervaring als systeemintegrator vormen ze een verbindende factor in het elektriciteitsnetwerk. Zo bouwen ze bijvoorbeeld één van de grootste energieopslagsystemen in Finland. Daar wordt vanaf 2023 de extra productie van het windmolenpark van EPV Energy opgeslagen. Ze ontwikkelen ook een heleboel andere duurzame producten voor het hoog- en middenspanningsnet in het vrije domein.  

environment friendly electric car at charging station

Betrouwbaar

AbanCharging staat voor kwaliteit. We vinden het belangrijk om in één keer een perfect werkend product op te leveren. Daarom werken we met betrouwbare merken en onze eigen professionele installateurs.

Slim

Wij zien de laadpaal als een slim apparaat dat echt in huis geïntegreerd kan worden. Zo is de laadpaal niet een op zichzelf staand product, maar een onderdeel van het volledige ecosysteem van uw huis.

Persoonlijk

U krijgt persoonlijk advies, dat goed afgestemd is op uw situatie en wensen. Samen met u brengen we in kaart welke functies uw laadstation moet hebben, door te inventariseren hoe u deze gaat gebruiken

Expertise

Onze installateurs zijn opgeleid en gecertificeerd om op professionele wijze laadstations te installeren en op te leveren. Bij ons geniet u niet alleen van een deskundige installatie, maar ook van deskundig advies.

Electric charge station. Electric plug for charging cars. Car charging symbol painted on asphalt.

De nieuwste mogelijkheden beschikbaar voor iedereen

De verschillende laadpalen van Alfen zijn naast betrouwbaar en duurzaam ook nog eens enorm innovatief. Dit bedrijf werkt met de nieuwste mogelijkheden en ontwikkelingen zoals slimme systemen, Dynamic Load Balancing, autorisatie systemen en software voor gebruik door meerdere partijen. Ze zijn bijvoorbeeld manieren aan het ontwikkelen waarmee je elektrische auto de extra energie die je zonnepanelen overdag produceren kan opslaan, zodat je deze ’s avonds en ’s nachts alsnog kunt gebruiken. Je kunt bij hen zelf kiezen welke opties iets toevoegen aan jouw specifieke situatie waardoor je enkel hoeft te betalen voor de extra’s die tijd en geld gaan besparen. 

Alfen biedt een grote variatie aan verschillende laadpalen

Alfen onderscheid zich van andere bedrijven die oplaadmogelijkheden ontwikkelen voor elektrische voertuigen. Dat doen ze door de verschillende technische snufjes slim te combineren in hun modellen. Je kunt direct zien dat er goed is nagedacht over de benodigdheden van verschillende mensen in de meest uiteenlopende situaties. Al hun modellen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen waardoor het altijd aansluit op de mogelijkheden van je energienetwerk. Daarnaast kun je er zelf voor kiezen om bepaalde extra’s wel of niet te integreren in de laadpaal die het beste bij je past. 

Een laadpaal van Alfen heeft het laadvermogen dat jij nodig hebt

De meeste bedrijven die laadpalen ontwikkelen gaan ervan uit dat iedereen die een elektrische wagen rijdt wel een 3-fasenaansluiting heeft. Bij Alfen erkennen ze dat veel meterkasten nog werken met een 1-faseaansluiting. Daarom leveren ze de meeste modellen zowel in een 11 kWh uitvoering – die is geschikt voor een versterkte meterkast met een 3-fasenaansluiting – als in een 3,7 kWh uitvoering die prima werkt in huizen met een 1-faseaansluiting. 

Voor veel mensen is 3,7 kWh genoeg

Het laden van je elektrische wagen duurt uiteraard langer met een laadpaal met een laadvermogen van 3,7 kWh dan met een laadpaal die 11 kWh levert. Dat is prima als je auto elke 24 uur een hele nacht geladen kan worden en/of als je er doorgaans maar een gering aantal kilometer mee rijdt. Als je toch een groter laadvermogen wilt bereiken dan kun je bij je energieleverancier navragen hoeveel het kost om de meterkast te versterken. Normaal gezien moet je voor dat klusje enkele honderden euro’s uitgeven. 

Electric vehicle charging station point

Laadpaal installatie

Omdat een laadstation werkt met hoge spanning en vooral een behoorlijke stroomsterkte, kunt u deze zonder kennis van elektrische installaties niet zelf installeren. Deskundige installatie is belangrijk zodat u zeker weet dat de installatie veilig verloopt en dat de laadpaal veilig is voor gebruik na de installatie. Heeft u vragen over de installatie?

Roadsign of free electric car charging station in a European supermarket parking lot.

Alfen laadpaal met Dynamic Load Balancing

Het opladen van een elektrisch voertuig kost vaak evenveel of meer energie als het totale verbruik van alle andere apparaten in je huis bij elkaar. Je kunt je dus voorstellen dat dit een behoorlijke druk uitoefent op het energienetwerk. Veel mensen hebben last van stroomuitval wanneer ze hun wagen laden en tegelijkertijd bijvoorbeeld een oven, magnetron of inductiekookplaat gebruiken. Dat probleem behoort tot het verleden als je kiest voor een laadpaal van Alfen met Dynamic Load Balancing. Dit systeem zorgt ervoor dat je auto slechts zoveel stroom krijgt als op dat moment beschikbaar is. De laadpaal geeft dus automatisch minder elektriciteit wanneer je andere apparaten gebruikt en voorkomt daarmee dat de stoppen doorslaan. 

Extra handig in combinatie met zonnepanelen

Alfen levert in Nederland allerlei verschillende elektrische schakelsystemen. Als je bij hen een laadpaal koopt dan krijg je het beste wat op dit moment beschikbaar is plus de mogelijkheid om in de toekomst hun upgrades te gebruiken. De laadpalen van dit bedrijf houden er nu al rekening mee dat veel mensen zonnepanelen hebben. Door het stroomgebruik van de laadpaal te controleren en in evenwicht te brengen met de rest van het energienetwerk worden problemen voorkomen. Bij Alfen weten ze ook dat huishoudens in de toekomst energie moeten gaan balanceren omdat hun panelen niet altijd evenveel produceren. Een auto is een goede opslagplaats voor energie als de laadpaal flexibel genoeg kan worden ingericht. 

Individueel of gedeeld

Je kunt bij Alfen kiezen uit verschillende modellen die ingericht zijn op specifieke situaties. De S-line bestaat bijvoorbeeld uit laadpalen die speciaal ontwikkeld zijn voor gebruik bij mensen thuis. Dat model werkt bijvoorbeeld met Dynamic Load Balancing. Daarnaast zijn er andere laadpalen – zoals de Pro-line – die juist de beste mogelijkheden bieden voor zakelijke omstandigheden en/of appartementencomplexen. Je kunt bij Alfen ook kiezen tussen een laadpaal met een enkele en een dubbele aansluiting. Een dubbele aansluiting op een privé laadpunt verzekert je ervan dat er altijd een plekje vrij is om te laden, zelfs wanneer er meerdere auto’s gebruik van maken. 

Een slimme paal biedt allerlei extra mogelijkheden 

Je kunt uiteraard zonder problemen je elektrische voertuig opladen met een basic laadpaal. Er zijn echter tegenwoordig allerlei opties om de mogelijkheden van de laadpaal te vergroten. We hadden het eerder al over Dynamic Load Balancing. Daarnaast kun je met een slimme laadpaal een systeem instellen waarbij meerdere bewoners van een appartementencomplex of werknemers van een bedrijf met hun eigen pasje kunnen laden. Zo wordt door één laadpaal precies bijgehouden wie wat tankt. Je kunt vervolgens met je leasepasje direct de kosten declareren. Ook voor de beveiliging van je systeem kun je een slimme laadpaal gebruiken. Deze verzekert dat niemand op jouw kosten komt tanken. 

De toekomstige laadpaal van Alfen 

Slimme laadpalen zullen in de toekomst nog veel meer handige opties hebben. We kunnen nu nog niet zien wat er allemaal mogelijk wordt, maar aan de hand van tendensen kunnen de experts van Alfen wel al bedenken welke kant het op zal gaan. Zij vinden het belangrijk om tijd en geld te investeren in onderzoek en ontwikkelingen die het gebruik van elektrische voertuigen en groene energie nog aangenamer gaan maken.

Electric vehicle charging

Klaar om uw auto voortaan elektrisch te laden?

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op om de wensen te bespreken. Het is gratis en duurt slechts twee minuten. Laat je naam en telefoonnummer achter voor een vrijblijvend advies gesprek! Uw gegevens worden beschermd.

*Laat je naam en telefoonnummer achter voor een vrijblijvend advies gesprek!
*Bij het verzenden van dit formulier geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens