Installatie & Montage

Wij monteren en installeren onze laadpalen door heel Nederland!

Het installatieproces

Wanneer u bij AbanCharging een laadpaal inclusief installatie koopt, komt een gecertificeerde professional de laadpaal bij u thuis installeren. De laadpaal wordt altijd direct aangesloten op de meterkast van uw huis. Daarvoor wordt er in de meterkast een aardlekautomaat geplaatst en wordt er een nieuwe stroomgroep gemaakt. Dit wordt gedaan om het stroomnet in uw huis te beschermen tegen overbelasting. Nadat de installateur de meterkast heeft geprepareerd zal hij een muurdoorboring maken, zodat er kabels van de meterkast naar buiten getrokken kunnen worden. De installateur zal deze kabels buiten het huis ingraven.

Het is dan tijd om de laadpaal te installeren. De AbanCharging installateur plaatst de laadpaal op de plek die u heeft gekozen en sluit de kabels aan op de laadpaal. Ook zal de installateur de laadpaal verbinden met uw thuisnetwerk, als dit van toepassing is. Wanneer de laadpaal is geplaatst en verbonden is, zal de AbanCharging installateur samen met u de werking van de laadpaal controleren. Ook zal de installateur u uitleg en advies geven over het gebruik van de laadpaal, als u dat wilt.

Wij monteren en installeren onze laadpalen door heel Nederland! Bekijk onze samengestelde installatiepakketten en kies het pakket dat past bij uw situatie. Onze monteurs zijn volledig gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de geldende richtlijnen (IEC-60364 en NEN3140).

4 Eve Single Pro-line

Laadpaal installatie

Omdat een laadstation werkt met hoge spanning en vooral een behoorlijke stroomsterkte, kunt u deze zonder kennis van elektrische installaties niet zelf installeren. Deskundige installatie is belangrijk zodat u zeker weet dat de installatie veilig verloopt en dat de laadpaal veilig is voor gebruik na de installatie. Heeft u vragen over de installatie?

Kwaliteit staat voorop

Al onze installateurs zijn gecertificeerd en zijn getraind door de merken waarmee wij zijn gepartnerd. Indien nodig komen we met twee installateurs om te zorgen dat de installatie altijd binnen 1 dag uit te voeren is. Wanneer er veel graafwerk is, sturen we een stratenmaker of hovenier mee. Uw oprit ligt er naderhand weer strak bij zoals we hem aantroffen.

Meer dan 9.000 zonne-energie installaties

Op dit moment hebben we meer dan 9.000 zonne-energie installaties succesvol uitgevoerd in heel Nederland. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de eisen van een veilige – en duurzame – laadpaal installatie? Bekijk dan hieronder de stappen van een installatie.

Wilt u liever direct advies op maat van onze specialisten?

Installatie in 5 stappen

1

Meterkast voorbereiden

Er wordt altijd een aparte groep gemaakt in de groepenkast voor de lader. We zullen vanuit de meterkast de kabel moeten begeleiden naar de plek waar de lader komt. In veel gevallen betekent dit dat er geboord moet worden. Afhankelijk van waar de meterkast zit kunnen we direct boren in de buitenmuur of brengen we de kabel via de kruipruimte naar buiten. Dit wordt altijd in overleg met de klant gedaan.

Graaf- en boorwerkzaamheden

We maken de bestrating open indien nodig en plaatsen bovenop de kabel nog een extra markering. Dit voor de veiligheid zodat als er later nog graafwerkzaamheden plaatsvinden duidelijk is dat men voorzichtig te werk moet gaan waar het lint ligt. Ook zorgen we ervoor dat de bestrating weer netjes teruggelegd wordt door een ervaren stratenmaker. Uw oprit laten we weer netjes achter zoals we deze aantroffen.

2
3

De lader plaatsen

Afhankelijk van de gewenste locatie van de lader boren wij gaten in het beton of graven we een kuil om de laadpaal te fixeren. Indien de lader aan de muur komt, boren we gaten in de muur. Daarom dienen wij van tevoren te weten waar de lader moet komen, dan kunnen we het juiste type paal en materiaal meenemen.

Tip van onze AbanCharging installatiespecialisten

“Het is belangrijk om goed na te denken waar de lader komt te hangen. Kijk waar het stekkerpunt van uw auto zit, en kies dan de handigste plek voor de lader zodat u niet elke keer om de auto heen hoeft te lopen.”

4
5

Testen en activeren

We testen of de laadpaal naar behoren werkt met een speciaal testkastje. Dus mocht de auto nog niet geleverd zijn, kunnen we toch bevestigen dat de lader correct geïnstalleerd is. Ook leggen we u natuurlijk uit hoe de laadpaal werkt.

Storingen en onderhoud

In principe heeft een laadpaal geen onderhoud nodig. Mocht er toch ooit iets zijn kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Bij twijfel komen we graag langs om uw lader na te kijken.

Klaar om uw elektrische auto voortaan
thuis te laden?

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op om de wensen te bespreken. Het is gratis en duurt slechts twee minuten!

*Laat je naam en telefoonnummer achter voor een vrijblijvend advies gesprek!
*Bij het verzenden van dit formulier geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens