fbpx Skip to main content

Installatie & Montage

Wij monteren en installeren onze laadpalen door heel Nederland!

installatie
Vraag deskundig advies aan
installatie

Kwaliteit staat voorop

Vraag deskundig advies aan

Meer dan 9.000 zonne-energie installaties

installatie
Meterkast voorbereiden

Er wordt altijd een aparte groep gemaakt in de groepenkast voor de lader. We zullen vanuit de meterkast de kabel moeten begeleiden naar de plek waar de lader komt. In veel gevallen betekent dit dat er geboord moet worden. Afhankelijk van waar de meterkast zit kunnen we direct boren in de buitenmuur of brengen we de kabel via de kruipruimte naar buiten. Dit wordt altijd in overleg met de klant gedaan.

Graaf- en boorwerkzaamheden

We maken de bestrating open indien nodig en plaatsen bovenop de kabel nog een extra markering. Dit voor de veiligheid zodat als er later nog graafwerkzaamheden plaatsvinden duidelijk is dat men voorzichtig te werk moet gaan waar het lint ligt. Ook zorgen we ervoor dat de bestrating weer netjes teruggelegd wordt door een ervaren stratenmaker. Uw oprit laten we weer netjes achter zoals we deze aantroffen.

De lader plaatsen

Afhankelijk van de gewenste locatie van de lader boren wij gaten in het beton of graven we een kuil om de laadpaal te fixeren. Indien de lader aan de muur komt, boren we gaten in de muur. Daarom dienen wij van tevoren te weten waar de lader moet komen, dan kunnen we het juiste type paal en materiaal meenemen.

Tip van onze AbanCharging installatiespecialisten

“Het is belangrijk om goed na te denken waar de lader komt te hangen. Kijk waar het stekkerpunt van uw auto zit, en kies dan de handigste plek voor de lader zodat u niet elke keer om de auto heen hoeft te lopen.”

Testen en activeren

We testen of de laadpaal naar behoren werkt met een speciaal testkastje. Dus mocht de auto nog niet geleverd zijn, kunnen we toch bevestigen dat de lader correct geïnstalleerd is. Ook leggen we u natuurlijk uit hoe de laadpaal werkt.