Kosten

Onze installatiepakketten zijn een indicatie van wat u kunt verwachten. U krijgt bij AbanCharging altijd een maatwerk-offerte.

Wat kost een laadpaal thuis?

Als u een laadpaal wilt kopen, dan wilt u natuurlijk ook weten wat dat gaat kosten. Er is een aantal factoren die van invloed zijn op de kosten van een laadpaal. Vul onze laadpaal keuzehulp in voor een snelle prijsindicatie, of vraag vrijblijvend advies aan.

De laadpaal of laadstation

Tussen verschillende laadpalen kunnen grote verschillen zitten in prijs. Grofweg vindt u prijzen tussen 500 en 1.200 euro. De prijs hangt af van het vermogen van uw laadpaal. Ook van belang is of u een ‘gewone’ laadpaal of een slimme lader wilt, die het laden afstemt met het overige stroomverbruik in huis. Of kies voor een laadpaal met gezichtsherkenning zodat een pasje niet meer nodig is.
4 Eve Single Pro-line
2 Eve Single S-line

Kosten laadpaal thuis op een rij

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Er rijden in Nederland momenteel ruim 150.000 elektrische auto’s rond, en er zijn zo’n 42.000 publieke laadpalen. Hebt u eenmaal een elektrische auto, dan wilt u natuurlijk ook overal uw accu kunnen opladen.

Thuis, maar ook op het werk. Veilig en snel. Maar met welke kosten moet u nu eigenlijk rekening houden zodra u thuis zou willen opladen? Wat komt er dan allemaal bij kijken? Hieronder zetten we alle kosten voor elektrisch rijden op een rijtje.

Installatie

De kosten van de installatie verschillen, afhankelijk van het werk dat in de meterkast moet worden uitgevoerd en de afstand tussen de meterkast en de laadpaal zelf. Deze afstand bepaalt hoeveel graafwerk de installateur moet uitvoeren, en hoe lang de kabels moeten zijn. De prijzen voor installaties liggen gemiddeld tussen 300 en 2.000 euro. Onze installatiepakketten zijn een indicatie van wat u kunt verwachten. U krijgt bij AbanCharging altijd een maatwerk-offerte.

Thuis laden vs. openbaar laden

Wanneer u een eigen laadpaal heeft, betaalt u enkel het tarief van uw energieleverancier. In Nederland ligt dat tussen de 21 en 35 cent per kWh. Wanneer u in het openbaar gaat opladen, betaalt u naast het normale tarief een extra bedrag aan de aanbieder, en komt u al gauw op zo’n 30 tot 59 cent per kWh. Thuis opladen is dus altijd voordeliger dan opladen bij een openbare laadpaal. Kies daarom nu voor een laadpaal thuis.
foto-04 (Small)

Elektrisch rijden een rekenvoorbeeld

Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1083 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt, kunnen we berekenen hoeveel u bespaart door elektrisch te rijden.Voor dit rekenvoorbeeld gaan we uit van:
Per KM
Per maand
Per jaar
Je bespaart
€ 0,099
€ 107,22
€ 1286,64
Kosten benzine rijden
€ 0,14
€ 151,62
€ 1819,44
Kosten elektrisch rijden
€ 0,041
€ 44,40
€ 532,80

Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan

*Bij het verzenden van dit formulier geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens