Laadpalen Nederland

Laadpalen Nederland

Wanneer je elektrische voertuig energie nodig heeft kun je één van de vele oplaadpalen in Nederland opzoeken. Let daarbij wel op de regels die er gelden. Je mag bijvoorbeeld in Nederland niet onnodig lang bij een laadpaal parkeren. Het is natuurlijk geen probleem als je elektrische voertuig een nachtje of een hele dag op dezelfde plek staat om te laden.

Als je echter de volgende dag niet van plan bent om je auto of motor te gebruiken, dan moet je hem even verzetten. De eigenaren van elektrische voertuigen die te lang een laadpaal bezetten riskeren een boete voor ‘laadkleven’.

environment friendly electric car at charging station

Betrouwbaar

AbanCharging staat voor kwaliteit. We vinden het belangrijk om in één keer een perfect werkend product op te leveren. Daarom werken we met betrouwbare merken en onze eigen professionele installateurs.

Slim

Wij zien de laadpaal als een slim apparaat dat echt in huis geïntegreerd kan worden. Zo is de laadpaal niet een op zichzelf staand product, maar een onderdeel van het volledige ecosysteem van uw huis.

Persoonlijk

U krijgt persoonlijk advies, dat goed afgestemd is op uw situatie en wensen. Samen met u brengen we in kaart welke functies uw laadstation moet hebben, door te inventariseren hoe u deze gaat gebruiken

Expertise

Onze installateurs zijn opgeleid en gecertificeerd om op professionele wijze laadstations te installeren en op te leveren. Bij ons geniet u niet alleen van een deskundige installatie, maar ook van deskundig advies.

Electric charge station. Electric plug for charging cars. Car charging symbol painted on asphalt.

Laadpaal in de buurt

Er zijn steeds meer laadpalen beschikbaar, maar dat betekent nog niet dat er altijd eentje is waar jij hem nodig hebt. Als je geen goede optie vindt in de buurt van je huis of werk, dan kun je proberen te regelen dat de gemeente een oplaadpaal voor elektrische voertuigen plaatst in dat gebied.

Wanneer je beschikt over een eigen parkeerruimte dan kun je zelfs overwegen om zelf een oplaadpaal te kopen. Als het nodig is dat je elektrische voertuig zo snel mogelijk opgeladen wordt, dan kun je beter een snellaadpunt zoeken. Die zijn beschikbaar in de buurt van snelwegen en doorgaande wegen. 

Laadkompas

Er zijn ondertussen zoveel aanbieders van laadpalen voor elektrische voertuigen dat je misschien niet meer weet waar je de informatie kunt vinden die je nodig hebt. In dat geval kun je altijd gebruik maken van het laadkompas. Op deze website krijg je advies over de beste laadpalen die op dit moment beschikbaar zijn voor verschillende situaties.

Zij maken onderscheid tussen privé en zakelijke doeleinden. Daarnaast kunnen ze je ook uitermate goed adviseren op basis van het soort elektrische voertuig dat je hebt. Er wordt rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden als jouw situatie nogal afwijkt van de norm. 

Electric vehicle charging station point

Laadpaal installatie

Omdat een laadstation werkt met hoge spanning en vooral een behoorlijke stroomsterkte, kunt u deze zonder kennis van elektrische installaties niet zelf installeren. Deskundige installatie is belangrijk zodat u zeker weet dat de installatie veilig verloopt en dat de laadpaal veilig is voor gebruik na de installatie. Heeft u vragen over de installatie?

Roadsign of free electric car charging station in a European supermarket parking lot.

Laadpaal kopen

Het is ook mogelijk om zelf een laadpaal te kopen en te installeren. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Ten eerste heb je natuurlijk een privé parkeerplaats nodig. Het is ook behoorlijk duur om een oplaadpaal te kopen. Je bent al snel tussen de €1100 en €2500 kwijt en hebt een 3-fasenaansluiting nodig in je woning.

Daarvoor krijg je wel laadsnelheden van rond de 11kWh en kun je dus waarschijnlijk je batterijen in een nacht helemaal vol laden. Het is ook mogelijk om je elektrische voertuig op te laden via een normaal stopcontact.

Verlengsnoeren

Daarvoor moet je een aparte groep in de meterkast gebruiken, anders slaat de stop door. Je moet ook dicht genoeg bij het stopcontact kunnen parkeren want verlengsnoeren kunnen de hoeveelheid gevraagde stroom vaak niet aan. Het laden via een normaal stopcontact gaat langzamer waardoor je niet evenveel kilometers kunt rijden na dezelfde laadtijd als bij het gebruik van een oplaadpaal.  

Electric vehicle charging

Klaar om uw auto voortaan elektrisch te laden?

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op om de wensen te bespreken. Het is gratis en duurt slechts twee minuten. Laat je naam en telefoonnummer achter voor een vrijblijvend advies gesprek! Uw gegevens worden beschermd.

*Laat je naam en telefoonnummer achter voor een vrijblijvend advies gesprek!
*Bij het verzenden van dit formulier geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens