Locale Regelgeving

Elektrisch rijden is beter voor het milieu. De overheid wil elektrisch rijden daarom stimuleren. Wij adviseren u graag. 

Laadpalen in Nederland

In Nederland hebben we de grootste laaddichtheid van Europa. Best iets om trots op te zijn. Wel is het goed om te weten dat de laadinfrastructuur verschilt per gemeente. De ene gemeente heeft al een dekkend laadnetwerk, terwijl de andere gemeente nog een inhaalslag moet maken. Daarnaast kan de regelgeving rondom het parkeren bij een laadpaal of het aanvragen van een openbare laadpaal per gemeente verschillen. Het is daarom slim om altijd goed te checken welke regels er in uw gemeente gelden. Wilt u meteen ontdekken welke laadpaal het beste bij uw wensen past? Gebruik dan onze laadpaal keuzehulp.
foto-04 (Small)

Subsidies

Elektrisch rijden is beter voor het milieu. De overheid wil elektrisch rijden daarom stimuleren. Voor de aanschaf van elektrische auto’s kunt u daarom subsidie aanvragen. Ook betaalt u tot 2025 geen aanschaf- en motorrijtuigenbelasting. U vraagt zich misschien af of er ook subsidies zijn voor de aanschaf van laadpalen. Dat verschilt per gemeente, maar over het algemeen geldt dat gemeenten geen speciale subsidies hebben voor het aanschaffen van een laadpaal thuis. Wel kunt u gratis een openbare laadpaal aanvragen. De voorwaarden waaraan uw aanvraag moet voldoen verschillen weer per gemeente.

Openbaar laden in Nederland

Openbaar laden kan op steeds meer plekken in Nederland. Zowel langs de snelweg, als in de stad en in woonwijken. Iedereen met een elektrische auto kan van openbare laadpunten gebruik maken. Wel is het zo dat parkeren op plekken met laadpunten alleen mag wanneer de auto ook daadwerkelijk aan het opladen is. Is de accu vol? Dan moet u de plek vrijmaken voor de volgende auto. Ook geldt op de meeste plekken dat wanneer het laadpunt zich in vergunninghouders gebied of een gebied met betaald parkeren bevindt, dit ook geldt wanneer u uw auto daar wilt opladen.

Naast gewone openbare laadpunten, kunt u ook gebruikmaken van snelladers. Deze laden de accu een stuk sneller op, waardoor ze ideaal zijn voor als u onderweg bent en snel weer door wilt. Binnen 30 minuten is uw accu weer voor een groot deel vol. U vindt snelladers op steeds meer plekken verspreid over het land. Wel betaalt u een hoger tarief voor deze laders.

Thuis laden in Nederland

Uw auto thuis opladen heeft veel voordelen. Zo kost het laden thuis u minder per kWh dan het laden bij een openbaar punt. Daarnaast hoeft u uw geduld niet te testen terwijl u met uw auto in de rij staat voor een laadpaal. Uw laadpaal thuis is altijd vrij en u kunt de auto ‘s nachts aan de lader leggen, zodat u elke ochtend met een volle accu van huis gaat. Thuis laden scheelt u ook de stress om op uw route een laadpunt te vinden. De meeste elektrische auto’s hebben tegenwoordig een actieradius waar u voor woon-werkverkeer goed mee uit de voeten kunt.

Om een eigen laadpaal te installeren heeft u wel eigen grond nodig waar u de laadpaal kunt plaatsen. Per gemeente verschillen de regels omtrent kabels die over de grond van de gemeente lopen. In sommige gemeentes is dit verboden, waardoor u alleen een eigen laadpaal kunt installeren als u uw auto ook op eigen grond kunt parkeren en opladen.

Soorten laadstations voor thuis

Zowel zakelijk als particulier is er veel keuze in laadpalen. Gaat u voor een 1-fase of 3-fase laadstation? Kiest u wel of niet voor dynamic load balancing? Laat u het station plaatsen tegen de muur of op een paal? Het soort laadpaal hangt af van verschillende factoren zoals het type elektrische auto, de thuissituatie en natuurlijk ook budget en voorkeuren.

Van Alfen - Eve - Single S-Line

Een compact, enkel oplaadpunt dat een werkelijk slimme functie voor thuis opladen biedt De Eve Single S-line is ontworpen om werkelijk slimme functies voor thuis opladen te bieden. De compacte behuizing bevat een laadindicatielamp en kan aan een muur of paal worden gemonteerd om een plug & play oplossing te bieden. 

Hij is beschikbaar als laadcontact, of verbonden met een kabel inclusief kabelopslag. Internetverbinding verloopt via ethernet met online gebruiksgegevens vanaf ons eigen managementsysteem of een vrij gekozen systeem van derden.

Van 3,7kW t/m 11kW met 5 meter kabel

Vanaf

€841,-

Van 3,7kW t/m 11kW met socket

Vanaf

€899,-

Advies nodig?

Neem contact met ons op en we helpen u met al uw vragen!