Newmotion laadpaal

De elektrische automarkt

Steeds meer mensen maken de overstap naar een elektrisch voertuig. Daarmee help je het milieu en bouw je aan een duurzame toekomst. Daarnaast kun je tegenwoordig ook behoorlijk besparen op de belasting die je moet betalen voor het hebben van een auto en de brandstofkosten door op elektriciteit te gaan rijden. De elektrische automarkt is in sneltreinvaart aan het ontwikkelen waardoor de beschikbare producten steeds meer mogelijkheden bieden. Op het gebied van laadpalen is het merk Newmotion één van de marktleiders. Zij komen om de haverklap met nieuwe innovatieve oplossingen die het elektrisch rijden nog aangenamer maken.

Newmotion staat voor kwaliteit

Wanneer je een kijkje neemt in het uitgebreide assortiment van Newmotion, dan valt direct op dat dit bedrijf met de markt meegroeit. Er is enorm goed nagedacht over de laadpalen die ze verkopen waardoor deze in de behoeften van allerlei verschillende klanten kunnen voorzien. Dit bedrijf gebruikt hoogwaardige componenten om hun apparaten te bouwen, waardoor de laadpalen enorm lang meegaan. Daarnaast zorgen ze er uiteraard voor dat hun producten aan alle geldende normen voldoen. Newmotion is specifiek bekend om de snellaadpalen met een vermogen tot 22 kWh.

 

environment friendly electric car at charging station

Betrouwbaar

AbanCharging staat voor kwaliteit. We vinden het belangrijk om in één keer een perfect werkend product op te leveren. Daarom werken we met betrouwbare merken en onze eigen professionele installateurs.

Slim

Wij zien de laadpaal als een slim apparaat dat echt in huis geïntegreerd kan worden. Zo is de laadpaal niet een op zichzelf staand product, maar een onderdeel van het volledige ecosysteem van uw huis.

Persoonlijk

U krijgt persoonlijk advies, dat goed afgestemd is op uw situatie en wensen. Samen met u brengen we in kaart welke functies uw laadstation moet hebben, door te inventariseren hoe u deze gaat gebruiken

Expertise

Onze installateurs zijn opgeleid en gecertificeerd om op professionele wijze laadstations te installeren en op te leveren. Bij ons geniet u niet alleen van een deskundige installatie, maar ook van deskundig advies.

Electric charge station. Electric plug for charging cars. Car charging symbol painted on asphalt.

Extra snel laden met de Newmotion laadpaal

Via een normaal stopcontact kun je ongeveer twee tot vier kWh gebruiken om je elektrische wagen op te laden. Dat resulteert er bij de meeste voertuigen in dat je per uur ongeveer tien kilometer kunt bijtanken. Een snellaadstation van Newmotion is erop gemaakt om je elektrische auto extra snel te laden met een vermogen van 22kWh. Daarmee laad je dus ongeveer acht keer sneller dan via het stopcontact. Een normale laadpaal geeft 11 kWh vermogen, dus ook in die vergelijking laadt je voertuig nog steeds dubbel zo snel op.

Niet alle elektrische voertuigen kunnen de kracht van Newmotion laadpalen omzetten

De meeste mensen overwegen om een extra snelle Newmotion laadpaal te gebruiken wanneer ze hun elektrische auto soms meerdere keren per dag gebruiken. In dat geval moet je wel even nakijken of het zin heeft met het laadvermogen van je auto. Je hebt natuurlijk niets aan een hele snelle laadpaal als je voertuig zelf de beperkende factor is. Veel oudere modellen elektrische auto’s kunnen helemaal geen 22 kWh aan en deze kun je zelfs beschadigen wanneer je ze aan een extra sterke laadpaal legt. 

Verschillende opties voor een Newmotion laadpaal

Bij Newmotion kun je kiezen uit een heleboel verschillende opties waardoor de perfecte laadpaal voor jouw situatie er eigenlijk altijd wel bijzit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen laadpalen met verschillende vermogens. Er zijn laadpalen met 3.7, 7.4, 11 of 22 kWh beschikbaar. Je kunt ook kijken of je liever een vaste kabel wilt of een socket. De meeste mensen kiezen voor een socket want daar kun je de kabel van je voertuig simpelweg mee verbinden. Een snellaadstation heeft vaak een eigen kabel waardoor je zeker weet dat deze opgewassen is tegen de benodigde spanning.

Pas je laadpaal aan op het aantal gebruikers

Het verschilt per situatie of je een laadpaal met één of twee aansluitingen wenst. Een paal met twee aansluitingen is perfect als er in je familie meerdere elektrische voertuigen worden gebruikt. Je kunt deze ook delen met de buren, of andere leden van je woongemeenschap. De Newmotion Business line laadpalen zijn zelfs speciaal ontwikkeld voor gebruik op de parkeerplaats van uw bedrijf. Deze slimme palen houden precies bij wie wat gebruikt. Ook op de laadpalen voor thuis heb je de optie om autorisatie via een pasje of Plug en Charge in te stellen. 

Dynamic Load Balancing

Een laadpaal verlangt een behoorlijke hoeveelheid stroom. Het wordt aangeraden om te verzekeren dat je meterkast een 3-fasenaansluiting heeft voor je een laadpaal van Newmotion of een ander merk gaat installeren. Als je nog een 1-faseaansluiting hebt dan kan je elektriciteit leverancier je meterkast versterken voor een paar honderd euro. Het is sowieso fijn om Dynamic Load Balancing te installeren. Dit systeem zorgt ervoor dat de totale hoeveelheid energie die op elk moment gebruikt wordt in je huis geen limiet overschrijdt. Daarmee voorkom je dat de stoppen doorslaan en/of de stroom uitvalt. Dynamic Load Balancing verlaagt de hoeveelheid stroom die naar de batterijen van je elektrische voertuig gaan wanneer er teveel apparaten aanstaan. Daardoor kun je gewoon opladen terwijl je ook bijvoorbeeld je inductiekookplaat of magnetron gebruikt.  

Electric vehicle charging station point

Laadpaal installatie

Omdat een laadstation werkt met hoge spanning en vooral een behoorlijke stroomsterkte, kunt u deze zonder kennis van elektrische installaties niet zelf installeren. Deskundige installatie is belangrijk zodat u zeker weet dat de installatie veilig verloopt en dat de laadpaal veilig is voor gebruik na de installatie. Heeft u vragen over de installatie?

Roadsign of free electric car charging station in a European supermarket parking lot.

Vernieuwende software zorgt dat alles onder controle is

Eén van de grote voordelen van Newmotion is de mogelijkheid om gebruik te maken van intelligente laaddiensten. Deze upgrade voor je laadpaal zorgt ervoor dat je online alles kunt bijhouden en sturen. Zo zie je bijvoorbeeld vanaf je smartphone of laptop wat de laadstatus van je elektrische voertuig is. Je kunt ook bijhouden wat de energiekosten zijn van het laden en eventueel instellen dat de lader bijvoorbeeld pas aangaat zo gauw het daltarief van je energiemaatschappij ingaat. Op die manier zorg je ervoor dat je auto altijd zo voordelig en effectief mogelijk loopt. 

Je laadpaal beveiligen

Steeds meer mensen willen een privé laadpaal bij de parkeerplaats van hun huis of werkplek installeren. Vaak is het mogelijk om dit te realiseren in een garage of op een openbaar bereikbare parkeerplaats. Zolang er geen kabels over het openbare terrein lopen kun je ook op een plek die voor anderen bereikbaar is een eigen laadstation neerzetten. In dat geval is het natuurlijk wel belangrijk dat andere mensen niet kunnen laden op jouw kosten. In 2018 kreeg Newmotion een Design award voor de laadpalen met authenticatie proces. Sindsdien is deze optie voor al hun modellen beschikbaar.

Kosten van een Newmotion laadpaal

De kosten voor het installeren van een laadpaal verschillen per situatie. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van je meterkast. Als die eerst versterkt moet worden, kun je direct een paar honderd euro extra kwijt zijn. Ook maakt de plek van je laadstation ten opzichte van je meterkast veel verschil. Als er gegraven moet worden om het systeem aan te leggen dan kun je ongeveer €45 per meter graafwerk extra rekenen. Elk klusje waar een monteur of andere specialist voor nodig is zorgt ervoor dat de kosten stijgen. Slimme systemen zijn ook een mogelijke extra kostenpost, hoewel ze zichzelf wel snel terug verdienen. Alles bij elkaar ben je waarschijnlijk tussen de €700 en enkele duizenden euro’s kwijt.

Electric vehicle charging

Klaar om uw auto voortaan elektrisch te laden?

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op om de wensen te bespreken. Het is gratis en duurt slechts twee minuten. Laat je naam en telefoonnummer achter voor een vrijblijvend advies gesprek! Uw gegevens worden beschermd.

*Laat je naam en telefoonnummer achter voor een vrijblijvend advies gesprek!
*Bij het verzenden van dit formulier geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens