Laadpalen Particulier

Op zoek naar een totaaloplossing voor elektrisch rijden?

Elektrisch rijden was nooit zo eenvoudig.

De toekomst is elektrisch! Naast de zoektocht naar de ideale elektrische auto bent u ongetwijfeld op zoek naar de perfecte laadoplossing. Waar kan ik mijn auto opladen? Kan ik een laadsysteem installeren bij mij thuis? Hoeveel betaal ik voor zo’n laadsysteem? Allemaal vragen die AbanCharging kan beantwoorden.

Met onze laadoplossingen op maat laadt u waar en wanneer u wilt, thuis of aan één van de openbare laadpunten in heel Europa.

Samen gaan we op zoek naar de laadoplossing die past bij uw infrastructuur. We ondersteunen u met een future proof AbanCharging product, de technische installatie van de laadpaal en onze customer support achteraf. Van de installatie tot het onderhoud.

Daarnaast kunt u kiezen voor een AbanCharging-laadpas waarmee u kunt laden aan alle publieke laadpalen in heel Europa.

foto-04 (Small)

Snel uw nieuwe elektrische of plug-in Hybride auto opladen?

Bent u de trotse eigenaar van een elektrische auto en wilt u deze voordelig opladen? Dan kan een laadpaal niet ontbreken. Met een lader kan uw voertuig op ieder gewenst moment snel en voordelig worden geladen. Dit in tegenstelling tot opladen via het stopcontact.

Veilig en snel thuis laden met een laadstation

De veiligste en snelste manier om uw elektrische auto op te laden is met een daarvoor bedoeld laadstation. Een laadpunt is een elektrische installatie die gebruik maakt van relatief hoge spanning en stroomsterkte. Het kan daarom gevaarlijk zijn om zonder voorkennis zelf een laadpaal te installeren. Bovendien zijn hiervoor verschillende certificeringen nodig. Naast het trekken van kabels en het aansluiten van het laadstation, moeten er aanpassingen worden gemaakt in de meterkast. U kunt een oplaadpunt daarom het beste laten installeren door een gecertificeerd installateur.

Deskundige installatie

Omdat een laadstation werkt met hoge spanning en vooral een behoorlijke stroomsterkte, kunt u deze zonder kennis van elektrische installaties niet zelf installeren. Deskundige installatie is belangrijk zodat u zeker weet dat de installatie veilig verloopt en dat de laadpaal veilig is voor gebruik na de installatie.

Laadpaal laten installeren door een professional

Wanneer u bij AbanCharging een laadstation inclusief installatie bestelt, komt een gecertificeerde installateur de laadpaal bij u thuis (of bij uw bedrijf) installeren. Het laadpunt wordt direct aangesloten op de meterkast van uw woning of bedrijfspand. In de meterkast plaatst de installateur een aardlekautomaat en legt hij een nieuwe groep aan. Dit is om het stroomnet in uw huis te beschermen tegen overbelasting.

Nadat de installateur de meterkast heeft klaargemaakt zal er door de muur of vloer geboord moeten worden, zodat er kabels van de meterkast naar buiten getrokken kunnen worden. Deze kabels gaan rechtstreeks naar het laadstation en worden eventueel buitenshuis ingegraven.

Het is dan tijd om de laadpaal in bedrijf te stellen. Onze installateur plaatst de laadpaal op de door u gewenste plek en sluit de kabels aan op het laadstation. Wanneer de oplader is geplaatst en verbonden is, zal de installateur samen met u de werking van de laadpaal controleren.

Ontwerp zonder titel-11

KWALITEIT STAAT VOOROP

Al onze installateurs zijn gecertificeerd en zijn getraind door de merken waarmee wij zijn gepartnerd.

Soorten laadstations voor thuis

Zowel zakelijk als particulier is er veel keuze in laadpalen. Gaat u voor een 1-fase of 3-fase laadstation? Kiest u wel of niet voor dynamic load balancing? Laat u het station plaatsen tegen de muur of op een paal? Het soort laadpaal hangt af van verschillende factoren zoals het type elektrische auto, de thuissituatie en natuurlijk ook budget en voorkeuren.

Laadpaal installeren hoe werkt dat?

Als elektrisch rijder wilt u de accu van uw auto zo veilig mogelijk, zo snel mogelijk, en bovenal zo goedkoop mogelijk opladen. Wanneer u de auto bij een openbaar oplaadpunt laadt, betaalt u niet alleen voor de geleverde elektriciteit, maar ook een extra tarief aan de aanbieder van het laadpunt. Het is daarom op lange termijn voordeliger om thuis een laadpaal te laten installeren. Bovendien kunt u dan laden wanneer het u uitkomt, zoals ’s nachts of in het weekend, en is er altijd een laadstation beschikbaar.

Installatie en ondersteuning

Wat moet ik zelf regelen?

Laat ons de installatie verzorgen, dan hoeft u maar met 3 dingen rekening te houden. De installateurs doen de rest!

Binnen een dag is de laadpaal geïnstalleerd en klaar voor gebruik. De installateurs geven u nog een korte uitleg over de werking van de laadpaal. Daarna kunt u direct beginnen met laden.

Kosten laadpaal

De kostprijs van het installeren van een laadpaal is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

De kosten van installatie van een laadpaal kunnen daardoor erg uiteenlopen. Bovenop de installatiekosten komt uiteraard ook nog de aanschaf van het laadstation zelf en eventuele aanvullende accessoires. Die prijs is dan weer afhankelijk van de specificaties van uw auto en uw wensen met betrekking tot connectiviteit en (toekomstig) laadvermogen. Denk aan zaken zoals dynamic load balancing, backoffice met inzicht in laadbeurten, apps en automatische facturering. Verschillende laadstations en uitvoeringen bieden namelijk verscheidene slimme functies.

Klaar om uw elektrische auto voortaan
thuis te laden?

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op om de wensen te bespreken. Het is gratis en duurt slechts twee minuten!

*Laat je naam en telefoonnummer achter voor een vrijblijvend advies gesprek!
*Bij het verzenden van dit formulier geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens