fbpx Skip to main content

Rijden op zonnestroom

Elektrisch rijden is duurzamer wanneer er gereden wordt op zonnestroom.

Uw elektrische auto opladen met zonnepanelen?

Elektrisch rijden is duurzaam en voordelig. Elektrisch rijden is echter nog duurzamer wanneer gereden wordt op zonnestroom. Dit is voor u ook mogelijk omdat AbanCharging onderdeel is van AbanSolar.

De voordelen op een rij:

Bijna gratis opladen

Door tijdens de installatie van een laadpaal ook zonnepanelen te plaatsen, wordt de elektrische auto in feite gratis opgeladen met zonne-energie. Ondertussen worden de reiskosten, doorgaans €0,19 per kilometer, nog steeds betaald door de werkgever wanneer u in loondienst bent, terwijl de saldering voor zonne-energie ook nog van kracht is.

Minder energie terugleveren

Een vaak gehoord thema rondom zonnepanelen is het zogenaamde terugleveren. Dit houdt in dat u meer energie opwekt dan u verbruikt, en dus teruglevert aan de energieleverancier. Dit is niet voordelig. Door uw auto op te laden met zonne-energie heeft u minder energie om terug te leveren en hoeft u geen laadkosten te betalen.

Duurzaam én voordelig

Met een elektrische auto heeft u al een mooie stap gezet naar een duurzamer Nederland. Met zonnepanelen op uw dak bent u helemaal klaar voor de toekomst en gegarandeerd van een vast en laag tarief. Vaak heeft u zonnepanelen al na 6 jaar terugverdiend, terwijl zonnepanelen 25 jaar schone stroom opwekken. Dat betekent toch al snel 18 jaar gratis energie!

Elektrische auto opladen met zonnepanelen

Wilt u rijden op zonnestroom? Dan moet u ook een laadstation hebben dat kan samenwerken met uw zonnepanelen. Onze laadpalen zijn voorzien van slimme software die het opladen van uw elektrische auto kan afstemmen op de energieproductie van uw zonnepanelen.

Heeft deze functionaliteit uw interesse gewekt? Vraag direct advies aan bij onze experts.

Vraag direct advies aan