Soorten laadstations

Weten welke laadpaal bij u past, wat zijn de opties? 

Soorten laadstations

Als u (toekomstig) eigenaar bent van een elektrische auto, dan bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in een laadpaal. Maar welke laadpaal kiest u? Wat kost een laadpaal? En wat komt er kijken bij de installatie? Wij vertellen u er graag alles over.

foto-04 (Small)

Wat zijn de opties?

Wilt u snel weten welke laadpaal bij u past?

Slimme functies

Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing houdt rekening met de elektrische apparaten in huis en verdeelt de beschikbare stroomcapaciteit zodat de hoofdzekering niet wordt overbelast. Zo laadt uw auto optimaal op zonder risico, en u hoeft de netstroomaansluiting in huis niet te laten verzwaren.

Peak shaving

Met Peak shaving regelt u de maximale stroomcapaciteit van de laadpaal. Met deze dienst voorkomt u overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.

Gezichts- herkenning

Deze geavanceerde techniek kennen we van onze smartphones, maar is nu ook toegepast op diverse laadstations. Laadpalen met gezichtsherkenning kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat. Zo kunt u handsfree uw laadpaal ontgrendelen.

Gebaren- herkenning

Met gebarenherkenning bedient u uw laadpaal via simpele handgebaren. Met bepaalde bewegingen activeert u laadsessies, of stopt u juist een laadsessie. U heeft dus geen pasje, tag of sleutel nodig.

Autostart

Met autostart hoeft u enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten. Bij een laadstation met autostart heeft u dus ook geen pasje, tag of sleutel nodig. De laadpaalmerken hebben verschillende namen voor deze functie, zoals AutoStart of Plug&Charge.