Tesla laadpaal

Betaalbare voertuigen

Tesla is één van de absolute marktleiders op het gebied van elektrische voertuigen. Dit bedrijf is al jaren bezig met het ontwikkelen van de beste duurzame vervoersmiddelen. Ze hebben opties die zich qua kracht en uithoudingsvermogen kunnen meten met een auto die op fossiele brandstoffen loopt. Daarnaast ontwikkelen ze ook betaalbare voertuigen met het idee dat op die manier zo snel mogelijk een eind wordt gemaakt aan de vervuiling en het geluidsoverlast van traditionele auto’s. Als je een Tesla koopt, dan is het verstandig om ook na te denken over de installatie van een bijbehorende laadpaal.

Je tesla opladen

Wanneer je een elektrisch voertuig rijdt dan is het belangrijk dat je deze zonder al te veel moeilijkheden kunt opladen. Gemeenten in Nederland hebben op veel parkeerplaatsen en in woonwijken laadpalen geplaatst. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor mensen die zelf geen parkeerruimte beschikbaar hebben op hun privéterrein. Zij kunnen daardoor geen eigen laadpaal installeren want het is op de meeste plekken verboden om kabels over de stoep te leggen. Uiteraard kan iedereen gebruik maken van openbare laadpalen, maar daar kleven wel wat nadelen aan.

environment friendly electric car at charging station

Betrouwbaar

AbanCharging staat voor kwaliteit. We vinden het belangrijk om in één keer een perfect werkend product op te leveren. Daarom werken we met betrouwbare merken en onze eigen professionele installateurs.

Slim

Wij zien de laadpaal als een slim apparaat dat echt in huis geïntegreerd kan worden. Zo is de laadpaal niet een op zichzelf staand product, maar een onderdeel van het volledige ecosysteem van uw huis.

Persoonlijk

U krijgt persoonlijk advies, dat goed afgestemd is op uw situatie en wensen. Samen met u brengen we in kaart welke functies uw laadstation moet hebben, door te inventariseren hoe u deze gaat gebruiken

Expertise

Onze installateurs zijn opgeleid en gecertificeerd om op professionele wijze laadstations te installeren en op te leveren. Bij ons geniet u niet alleen van een deskundige installatie, maar ook van deskundig advies.

Electric charge station. Electric plug for charging cars. Car charging symbol painted on asphalt.

Openbare laadpalen zijn duur en vaak bezet

De hoeveelheid elektrische wagens op de Nederlandse wegen neemt toe. Dat is op zich natuurlijk geweldig nieuws. Uiteraard worden er daarom ook steeds meer laadpalen geplaatst op plekken waar dit nodig is. Echter, door de vele gebruikers kan het goed gebeuren dat een openbare laadpaal regelmatig bezet is. Dat is erg vervelend als je je auto moet laden. Een tweede nadeel van het gebruiken van openbare laadpunten is het kostenplaatje. De commerciële prijzen die je betaalt per kWh stroom van een openbare laadpaal zijn vaak wel twee keer zo hoog dan wat je thuis zou betalen.

Een Tesla laadpaal bij jou thuis

De meest comfortabele manier om een elektrisch voertuig op te laden is thuis, gedurende de nacht. Tesla heeft een eigen laadpaal ontwikkelt voor haar klanten. Deze kun je door een elektricien laten plaatsen op een plek die zich dicht genoeg bij je parkeerruimte bevindt. Dit eenvoudige systeem zorgt ervoor dat je altijd een goede plek beschikbaar hebt om je auto te laden. Daarnaast betaal je de prijzen per kWh volgens het contract dat je met je energiemaatschappij hebt vastgelegd. Je kunt zo behoorlijk snel je investering terug verdienen, vooral als je een voordelig dalurentarief hebt. 

De installatie van een Tesla laadpaal

Je kunt een Tesla laadpaal simpelweg bestellen op de website of kopen bij de officiële dealer. Het bedrijf raadt echter aan dat je eerst een afspraak maakt met een elektricien. Deze kan je vertellen wat er allemaal moet gebeuren en hoeveel de installatiekosten gaan zijn. Dat bedrag kan nogal verschillen per situatie. Als je een 3-fasenaansluiting hebt en een parkeerplaats vlak bij de meterkast, dan is het zo gepiept. De elektricien zal een extra aansluiting maken in de meterkast en een gaatje boren in de muur waardoor je laadpaal kan worden verbonden met je met je elektriciteitsnetwerk. De beste optie voor thuis is een Tesla Wallbox – een laadpunt dat je aan de muur ophangt.

Mogelijke extra kosten

Sommige huizen hebben nog een 1-faseaansluiting. Dat betekent dat er maximaal 3,7 kWh geproduceerd kan worden en dat is voor de meeste elektrische auto’s aan de lage kant. In dat geval kun je de meterkast door je energieleverancier laten verzwaren tot een 3-fasenaansluiting. Dat kost bij de meeste bedrijven tussen de €200 en €350. Wanneer je parkeerplaats wat verder van je huis of elektriciteitsnetwerk ligt, dan kost de installatie ook meer. Als er gegraven moet worden om de kabels veilig te leggen, kun je rekenen op ongeveer €45 extra per meter graven. Dat bedrag is afhankelijk van de ondergrond want het kost uiteraard meer om in beton te graven dan in aarde.

Electric vehicle charging station point

Laadpaal installatie

Omdat een laadstation werkt met hoge spanning en vooral een behoorlijke stroomsterkte, kunt u deze zonder kennis van elektrische installaties niet zelf installeren. Deskundige installatie is belangrijk zodat u zeker weet dat de installatie veilig verloopt en dat de laadpaal veilig is voor gebruik na de installatie. Heeft u vragen over de installatie?

Roadsign of free electric car charging station in a European supermarket parking lot.

Je Tesla opladen zonder laadpaal

Het is ook mogelijk om je elektrische voertuig te laden via een stopcontact maar dat wordt niet aangeraden. Ten eerste omdat het veel langer duurt, er kunnen echter ook nog andere problemen ontstaan. Zo kun je bijvoorbeeld geen verlengkabels gebruiken voor het opladen van je voertuig want die kunnen de spanning niet aan. Daarnaast is het risico op stroomuitval veel groter als je auto via een groep wordt opgeladen waarop ook andere apparaten aangesloten zijn. 

Extra mogelijkheden

Er zijn allerlei extra mogelijkheden die je kunt installeren om je Tesla laadpaal beter te laten functioneren. Zo kiezen veel mensen bijvoorbeeld voor Dynamic Load Balancing. Dat systeem zorgt ervoor dat je meterkast niet overbelast wordt. Dat doet het door te meten hoeveel stroom er wordt gebruikt in de rest van het huis wanneer je laadpaal actief is. Het kan namelijk te veel zijn om je auto op volle kracht te laden terwijl je ook andere zware apparaten zoals een inductie kookplaat, wasmachine of vaatwasser aan hebt staan. Dynamic Load Balancing zorgt ervoor dat er op zo’n moment minder stroom beschikbaar wordt gemaakt voor het opladen van je auto waardoor de stoppen niet doorslaan.

Dynamic Load Balancing is vooral handig met zonnepanelen

Door Dynamic Load Balancing te installeren kun je er ook voor kiezen om de stroom die wordt opgewekt door je zonnepanelen direct in je auto te stoppen. In de toekomst kun je deze stroom dan zelfs ’s avonds weer gebruiken voor je huis. Uiteraard werkt dit systeem alleen wanneer je auto overdag vaak thuis is. Daarnaast is Dynamic Load Balancing ook zeer handig voor huizen met een 1-faseaansluiting. Het is verstandig om direct te beslissen of je Dynamic Load Balancing wilt bij je Tesla laadpaal want anders moet je twee keer de installatiekosten van de elektricien betalen.

Slimme laadpalen van Tesla

Slimme laadpalen bieden allerlei extra opties aan de gebruiker. Zo kun je bijvoorbeeld instellen op welke tijden je wilt dat je auto wordt opgeladen. Op die manier verzeker je jezelf ervan dat je bijvoorbeeld altijd het dal tarief betaalt voor de stroom die je auto instroomt. Je kunt er zo ook voor zorgen dat het stroomnetwerk niet overbelast raakt door je auto niet te laten laden op tijden dat er andere apparaten worden gebruikt. Een ander handig snufje is een persoonlijk beveiligingssysteem. Wanneer je een ruime parkeerplaats hebt op privéterrein waar niemand anders bij kan komen is dat niet nodig. In alle andere gevallen wil je natuurlijk voorkomen dat andere mensen op jouw kosten komen laden.

Electric vehicle charging

Klaar om uw auto voortaan elektrisch te laden?

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op om de wensen te bespreken. Het is gratis en duurt slechts twee minuten. Laat je naam en telefoonnummer achter voor een vrijblijvend advies gesprek! Uw gegevens worden beschermd.

*Laat je naam en telefoonnummer achter voor een vrijblijvend advies gesprek!
*Bij het verzenden van dit formulier geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens