fbpx

Thuis laden

Zowel zakelijk als particulier is er veel keuze in laadpalen.

Een laadpaal voor thuis

Bent u in het bezit van een elektrische auto en heeft u de ruimte om deze op uw eigen terrein te parkeren? Dan is het erg aantrekkelijk om te kiezen voor een elektrische laadpaal thuis. U heeft altijd een beschikbaar oplaadpunt en rijdt voortaan altijd met een volle accu weg. Bij de keuze voor een laadpaal voor thuis moet u rekening houden met verschillende factoren, zoals het type auto en de thuissituatie. Interesse in een eigen laadpaal? Vul onze keuzehulp in en u komt er snel achter welke laadpaal het meest geschikt is voor uw situatie!
photo-1559302504-64aae6ca6b6d

Wat kost een laadpaal thuis?

Op korte termijn lijkt de keuze voor een laadstation voor uw elektrische auto thuis veel kosten met zich mee te brengen. U moet ten eerste de laadpaal aanschaffen en laten installeren, daarnaast heeft u de periodieke kosten van het abonnement wat bij de laadpaal hoort. Wanneer u de installatie achter de rug heeft, kunt u beginnen met ‘verdienen’. Thuis laden is namelijk stukken voordeliger dan openbaar laden, zelfs met de periodieke abonnementskosten erbij opgeteld. Thuis laden kost in Nederland ongeveer tussen de 21 en 35 cent per kWh, terwijl openbaar laden al gauw tussen de 30 en 59 cent per kWh kost!

Subsidie laadpaal thuis

Er zijn geen landelijke regelingen omtrent de subsidie voor een laadpaal of laadstation thuis. Dit wordt geregeld per gemeente. Hierdoor heeft iedere gemeente zijn eigen regeling. Zo geldt in sommige gemeenten dat u geen subsidie voor een laadpaal thuis krijgt, u kunt bij deze gemeenten wel een aanvraag indienen voor een laadpaal op een openbare plek als u hiervoor geen mogelijkheden heeft op eigen grond. Deze wordt dan in de buurt van uw huis geplaatst, zodat uw elektrische auto dicht bij huis opgeladen kan worden.

Thuis laadpaal installeren - Hoe werkt dat?

Zodra u uw interesse kenbaar maakt zal één van onze laadpaal specialisten een offerte op maat uitwerken die is afgestemd op uw situatie en wensen. Dit wordt doorgaans gebaseerd op het schouwformulier dat we u vragen in te vullen, waarmee we uw thuissituatie onderzoeken. Denk hierbij aan foto’s van uw meterkast en de hoeveelheid graafwerk. Wanneer onze installateur komt om de laadpaal te installeren zal hij eerst de meterkast voorbereiden. De installateurs plaatsen een aardlekautomaat en maken vervolgens een nieuwe stroomgroep aan. Daarbij kunnen zij ook een module voor dynamic load balancing in de meterkast plaatsen.

De volgende stap is het laadstation plaatsen en installeren. De installateur maakt een muurdoorboring van de meterkast naar buiten. De kabel trekt hij vervolgens naar het laadstation vanaf de meterkast. Het laadstation wordt op een paal geplaatst of aan de muur gehangen. Tot slot wordt het laadstation aangesloten en geactiveerd. Na afloop ruimen de installateurs alles netjes op, plaatsen ze eventueel tegelwerk terug en controleren zij of alles correct is aangesloten. Uiteraard is er dan ook nog ruimte voor uitleg en advies van onze installateurs.

Ontwerp zonder titel-11

Soorten laadstations voor thuis

Zowel zakelijk als particulier is er veel keuze in laadpalen. Gaat u voor een 1-fase of 3-fase laadstation? Kiest u wel of niet voor dynamic load balancing? Laat u het station plaatsen tegen de muur of op een paal? Het soort laadpaal hangt af van verschillende factoren zoals het type elektrische auto, de thuissituatie en natuurlijk ook budget en voorkeuren.

Van Alfen - Eve - Single S-Line

Een compact, enkel oplaadpunt dat een werkelijk slimme functie voor thuis opladen biedt De Eve Single S-line is ontworpen om werkelijk slimme functies voor thuis opladen te bieden. De compacte behuizing bevat een laadindicatielamp en kan aan een muur of paal worden gemonteerd om een plug & play oplossing te bieden. 

Hij is beschikbaar als laadcontact, of verbonden met een kabel inclusief kabelopslag. Internetverbinding verloopt via ethernet met online gebruiksgegevens vanaf ons eigen managementsysteem of een vrij gekozen systeem van derden.

Van 3,7kW t/m 11kW met 5 meter kabel

Vanaf

€841,-

Van 3,7kW t/m 11kW met socket

Vanaf

€899,-

De voordelen van een laadpaal thuis